Chrupiące schabowe

Wyjątkowo smaczne!

Schabowe w panierce
Schabowe w panierce123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Plastry mięsa umyj, osusz starannie papierowym ręcznikiem, ułóż na desce i rozbij tłuczkiem. Włóż do miski. Kolorowy pieprz rozetrzyj w moździerzu, wsyp do miski z mięsem. Dodaj 2 łyżki oliwy, pół łyżeczki soli i musztardę. Wymieszaj, odstaw na 1-2 godziny do lodówki, aby mięso przeszło aromatem przypraw. 

2. Strąki papryk umyj, osusz, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Dodaj obraną i posiekaną cebulę. Całość skrop olejem oraz octem, dopraw do smaku solą i pieprzem. 

3. W osobnych miseczkach przygotuj po kilka łyżek mąki i bułki tartej oraz rozkłócone i posolone jajko. Panieruj kotlety na przemian w mą- ce oraz jajku. Na koniec każdy obtocz w bułce tartej, panierkę dociśnij. 

4. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wkładaj kotlety i smaż po 3-5 minut z każdej strony. Wyjmij, osącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sałatką z papryki.

Brownie z wiśniami INTERIA.PL
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas