Chrupiący łosoś z dipem

Pyszny i aromatyczny łosoś.

Łosoś to wspaniała ryba
Łosoś to wspaniała ryba123RF/PICSEL

Filety z łososia umyj, osusz i pokrój na duże kawałki.

Włóż łososia do miski.

Usuń nasiona z papryczki chili. Pokrój ją w drobniutką kostkę.

Przełóż papryczkę do naczynia. Dodaj posiekany czosnek, skórkę z cytryny, ok. 2 łyżki soku z cytryny, pół łyżeczki soli oraz oliwę. Wymieszaj marynatę. i odstaw do lodówki na godzinę.

Umyj ziemniaki i gotuj je przez kwadrans. Ostudź zimnym strumieniem wody i przekrój na pół.

Połóż na rozgrzanym grillu ziemniaki i łososia.

Umyj i posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki, dodaj majonez, jogurt, sól i pieprz i dokładnie wymieszaj.

Piecz łososia i ziemniaki ok. 30 minut, polewając marynatą. Podawaj z dipem.

Łosoś w cieście – szybki przepisInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas