Reklama

Chrupiący miks z ogórkiem

Robi się ją błyskawicznie: wystarczy zaledwie kwadrans! Idealna dla miłośników chrupania. Doskonała jako dodatek do obiadu.

Czas przyrządzenia: 15 min
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 30 dag białej kapusty
  • 1 długi ogórek sałatkowy
  • 1 żółta papryka
  • 1 pęczek koperku
  • 1 mała cebula
  • 1/2 cytryny
  • kilka łyżek oliwy
  • cukier
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Kapustę opłucz, oczyść z wierzchnich liści, poszatkuj. Umieść w misce, oprósz solą i odstaw na 30-40 minut, aby lekko zmiękła. Po tym czasie osącz ją z płynu, który puściła.

2. Umyj dokładnie pod bieżącą wodą ogórka, pozostaw go ze skórką, pokrój w dużą kostkę lub grube półplasterki. Opłukaną paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Miąższ poszatkuj. Koperek opłucz, osusz, oderwij piórka i drobno posiekaj. Obraną cebulę pokrój w kostkę.

3. Odciśniętą kapustę połącz z ogórkiem, papryką, cebulą i koperkiem. Dodaj kilka łyżek oliwy, wymieszaj starannie. Surówkę dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i cytryną.

Reklama

Świat kobiety
Dowiedz się więcej na temat: sałatka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy