Chrzan z tartym jabłkiem

Idealny do jajek, wędlin i pieczeni.

Składniki:

Reklama

1 kg jabłek (np. papierówek albo goldenów), woda, 1-2 korzenie chrzanu (zależy, czy chcemy uzyskać ostrzejszy smak), szczypta soli, pieprzu, majeranku.

Przygotowanie: 

Jabłka myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na pół (razem ze skórką), zalewamy wodą i gotujemy około 20 minut aż zmiękną. Odcedzamy, zostawiamy do ostygnięcia i ścieramy na tarce.

Do jabłek dodajemy majeranek, pieprz i sól. Mieszamy ze świeżo startym chrzanem (zalanym 2 łyżkami wrzątku). Wstawiamy do lodówki. Możemy spasteryzować w słoiczkach.


Więcej przepisów Malwiny Zaborowskiej

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje