Reklama

Reklama

Ciasta dyniowe

Pyszne i aromatyczne!

Sernik z orzechami

Składniki

  • 6 jajek
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 1 kg sera sernikowego
  • kostka masła
  • szklanka zmiksowanego miąższu z dyni
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • budyń śmietankowy
  • szczypta soli

Składniki - dodatki

  • 1/2 szklanki orzechów pekan lub włoskich
  • 1/2 szklanki pestek dyni
  • opakowanie ciasta francuskiego

Sposób przygotowania

1. Tortownicę wyłóż ciastem, piecz 5 minut w temp. 200°C. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj partiami ser, utarte masło, dynię, mąkę ziemniaczaną, budyń, pianę z białek. Całość delikatnie wymieszaj. 

2. Masę przełóż na podpieczony spód, piecz 60 minut w temp. 180°C. Dekoruj uprażonymi orzechami i pestkami dyni. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje