Ciasta dyniowe

Pyszne i aromatyczne!

Ciasto dyniowe
Ciasto dyniowe123RF/PICSEL

Sernik z orzechami

Sposób przygotowania

1. Tortownicę wyłóż ciastem, piecz 5 minut w temp. 200°C. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj partiami ser, utarte masło, dynię, mąkę ziemniaczaną, budyń, pianę z białek. Całość delikatnie wymieszaj. 

2. Masę przełóż na podpieczony spód, piecz 60 minut w temp. 180°C. Dekoruj uprażonymi orzechami i pestkami dyni. 

Piernik z rodzynkami
Piernik z rodzynkami123RF/PICSEL

Piernik z rodzynkami i morelami

Sposób przygotowania

1. Rodzynki namocz. Wymieszaj obie mąki, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, dynię, mleko, olej, sok marchewkowy. 

2. Do ciasta dodaj odciśnięte rodzynki i posiekaną czekoladę. Wymieszaj. Przelej do wyłożonej papierem keksówki i piecz godzinę w temp. 175°C. Dekoruj cukrem pudrem i morelami.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas