Reklama

Reklama

Ciasta dyniowe

Pyszne i aromatyczne!

Sernik z orzechami

Składniki

  • 6 jajek
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 1 kg sera sernikowego
  • kostka masła
  • szklanka zmiksowanego miąższu z dyni
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • budyń śmietankowy
  • szczypta soli

Składniki - dodatki

  • 1/2 szklanki orzechów pekan lub włoskich
  • 1/2 szklanki pestek dyni
  • opakowanie ciasta francuskiego

Sposób przygotowania

1. Tortownicę wyłóż ciastem, piecz 5 minut w temp. 200°C. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj partiami ser, utarte masło, dynię, mąkę ziemniaczaną, budyń, pianę z białek. Całość delikatnie wymieszaj. 

2. Masę przełóż na podpieczony spód, piecz 60 minut w temp. 180°C. Dekoruj uprażonymi orzechami i pestkami dyni. 

Piernik z rodzynkami i morelami

Składniki

  • szklanka rodzynek
  • szklanka mąki pszennej
  • szklanka mąki orkiszowej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżki przyprawy do piernika
  • szklanka zmiksowanej dyni
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • szklanka soku marchewkowego
  • tabliczka czekolady
  • cukier puder
  • suszone morele

Sposób przygotowania

1. Rodzynki namocz. Wymieszaj obie mąki, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, dynię, mleko, olej, sok marchewkowy. 

2. Do ciasta dodaj odciśnięte rodzynki i posiekaną czekoladę. Wymieszaj. Przelej do wyłożonej papierem keksówki i piecz godzinę w temp. 175°C. Dekoruj cukrem pudrem i morelami. 

Reklama

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje