Reklama

Reklama

Ciasta z galaretką

Lekkie, puszyste, delikatne są doskonałym deserem na czas Wielkiego Postu.

Na ciemnym spodzie

Składniki

  • paczka pierniczków w czekoladzie
  • 1/2 kostki masła
  • płatki migdałowe

Składniki - pianka

  • pojemnik mielonego sera
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 2 cytryny
  • Dekoracja: galaretka cytrynowa

Sposób przygotowania

1. Pierniczki pokrusz, zmiksuj z migdałami. Masło utrzyj na puszystą masę, dodaj do pierniczków, wymieszaj. Wyłóż formę. 

2. Ser zmiksuj. Galaretki rozpuść we wrzątku, ostudź. Cytryny sparz. Zetrzyj skórkę, wyciśnij sok, dodaj do sera. Wymieszaj z galaretkami. Wstaw do lodówki na pół godziny, by masa lekko stężała. 

3. Wylej masę serową na ciemny spód, wyrównaj, wstaw do lodówki na godzinę. Gdy masa zastygnie, wylej galaretkę, schłodź. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje