Ciasteczka czekoladowe z migdałami

Kruchy deser dla całej rodziny.

Składniki:

  • 20 dag mąki pszennej
  • 15 dag masła
  • 9 dag cukru
  • jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao lub 10 dag gorzkiej czekolady
  • szczypta soli
  • 4 krople aromatu migdałowego
  • 10 dag płatków migdałowych

Przygotowanie:

1. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj jajko, aromat, mąkę, proszek do pieczenia, sól i kakao lub rozpuszczoną czekoladę. Ucieraj, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię spożywczą, wstaw do zamrażalnika na 30 minut.

Reklama

2. Ciasto rozwałkuj na grubość pół centymetra, wycinaj z niego kółka. Ciasteczka układaj na papierze do pieczenia, posyp płatkami migdałowymi. Piecz około 20 minut w temperaturze 180˚C.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje