Ciasteczka owsiano - orzechowe

Ciasteczka owsiane-orzechowe
Ciasteczka owsiane-orzechowePicsel123RF/PICSEL
  • 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
  • 300 g dowolnej mieszanki, np. mielonych orzechów włoskich lub laskowych, pestek słonecznika, dyni, orzeszków piniowych, płatków migdałowych  
  • łyżeczka cynamonu
  • 2 całe jajka
  • 2 banany
  • łyżeczka cukru brzozowego
  • Banany rozgniatamy widelcem w misce, dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy.
  • Dodajemy pozostałe składniki i znów dokładnie mieszamy. Formujemy płaski płat ciasta i kroimy na prostokąty lub formujemy z masy małe placuszki. Na wierzchu każdego robimy kratkę widelcem.
  • Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Trzeba pamiętać o zachowaniu odstępów, żeby ciasteczka się nie posklejały.
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
  • Pieczemy, aż się zrumienią.
Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?