Sprawdzony przepis na karpatkę. Zawsze się udaje

Natalia Jabłońska

Oprac.: Natalia Jabłońska

Najlepsza domowa karpatka. Zawsze wychodzi perfekcyjna
Najlepsza domowa karpatka. Zawsze wychodzi perfekcyjnashaiith123RF/PICSEL

Tak przyrządzisz karpatkę idealną. Sprawdzony przepis

  • 750 ml wody,
  • 250g masła
  • 2 szklanki mąki Krupczatki (szklanka 250ml),
  • 7 jajek,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 900 ml mleka,
  • 2 łyżki mąki pszennej,
  • 350g masła lub margaryny,
  • 4 żółtka,
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • cukier puder do posypania ciasta.
Bez reguł. Wystawa rzeźb Abakanowicz w ogrodach Zamku Królewskiego na WaweluINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?