Ciasteczka urodzinowe
Łatwe w przygotowaniu, pyszne w smaku - ciasteczka urodzinowe sprawiają, że robimy je znacznie częściej, niż raz w roku.
Składniki:
- tabliczka mlecznej czekolady
- 3 łyżki mleka
- 2 żółtka
- ½ słoiczka domowych konfitur
- ½ szklanki płatków kukurydzianych śniadaniowych z miodem
- wafle bezglutenowe
- listki czekoladowe do dekoracji tortów
- kolorowa kaszka do dekoracji tortów
Sposób przygotowania:
Wafle drobno pokruszyć. Czekoladę stopić, dodać mleko, żółtka i konfiturę, wszystko zmiksować na jednolitą masę. Dodać pokruszone płatki kukurydziane i połączyć z waflami. Całość dać do lodówki na 3 godziny. Delikatnie wałkować małe ruloniki, oprószyć kolorową kaszką, udekorować listkami czekolady i wstawić do lodówki.