Ciasteczka z galaretką

Takie ciasteczka zrobisz szybko i bez wysiłku. Podasz je dzieciom na podwieczorek, a dorosłym jako przekąskę do kawy. Wystarczy polać je roztopioną czekoladą. Smacznego!

Teraz wystarczy polać ciasteczka rozpuszczoną czekoladą.
Teraz wystarczy polać ciasteczka rozpuszczoną czekoladą. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • biszkopciki bezglutenowe w kształcie serca
  • 10 dkg mielonych migdałów
  • galaretka owocowa
  • czekolada mleczna
  • czekolada gorzka
  • konfitury malinowe

Sposób przygotowania:

Galaretkę rozpuścić w 1/2 ilości wody podanej na opakowaniu. Ciepła galaretkę przelać do foliowego woreczka, który należy umieścić w wysokim wąskim kieliszku, o kształcie walca. Włożyć do lodówki, aby galaretka dobrze zastygła. Biszkopciki smarować cienko konfiturą. Zastygłą galaretkę kroić na talarki o wielkości mniejszej, niż obwód biszkopcika, układać na ciastku z konfiturą.

Wszystkie ciasteczka układać na tacy, stopić czekoladę mleczną. Wlać ją do woreczka, dziurawiąc lekko jeden jego koniec, wyciskać czekoladę, tworząc dowolny wzór na ciasteczkach. To samo zrobić w czekolada gorzka i również ozdobić ciasteczka.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas