Ciasteczka z galaretką
Takie ciasteczka zrobisz szybko i bez wysiłku. Podasz je dzieciom na podwieczorek, a dorosłym jako przekąskę do kawy. Wystarczy polać je roztopioną czekoladą. Smacznego!
Składniki:
- biszkopciki bezglutenowe w kształcie serca
- 10 dkg mielonych migdałów
- galaretka owocowa
- czekolada mleczna
- czekolada gorzka
- konfitury malinowe
Sposób przygotowania:
Galaretkę rozpuścić w 1/2 ilości wody podanej na opakowaniu. Ciepła galaretkę przelać do foliowego woreczka, który należy umieścić w wysokim wąskim kieliszku, o kształcie walca. Włożyć do lodówki, aby galaretka dobrze zastygła. Biszkopciki smarować cienko konfiturą. Zastygłą galaretkę kroić na talarki o wielkości mniejszej, niż obwód biszkopcika, układać na ciastku z konfiturą.
Wszystkie ciasteczka układać na tacy, stopić czekoladę mleczną. Wlać ją do woreczka, dziurawiąc lekko jeden jego koniec, wyciskać czekoladę, tworząc dowolny wzór na ciasteczkach. To samo zrobić w czekolada gorzka i również ozdobić ciasteczka.