Ciastka miodowe z otrębami

Polecam dbającym o linię, ale i wszystkim innym łasuchom.

Zbożowe ciastka to bogactwo błonnika
Zbożowe ciastka to bogactwo błonnika123RF/PICSEL

Składniki:

  • 35 dag mąki pełnoziarnistej
  • 3 jajka
  • 15 dag otrąb owsianych
  • 10 dag miodu
  • 3 łyżki suszonej żurawiny

Przygotowanie:
1. Mąkę pełnoziarnistą wyrób z jajkami, otrębami owsianymi, płynnym miodem i żurawiną na dość twarde ciasto. Na podsypanym mąką blacie rozwałkuj je na grubość ok. pół cm.

2. Szklaneczką wykrój kółka, ułóż na lekko natłuszczonej blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz ok. 15 minut.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas