Ciastka owsiane

Masło utrzyj z cukrem. Dodaj jajko, mąkę, ice tea i proszek do pieczenia.

Ciastka owsiane
Ciastka owsianePicsel123RF/PICSEL

Składniki: 

  • 125 g miękkiego masła
  • 1/3 szklanki brązowego cukru
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki razowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki cytrynowej ice tea
  • 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki ziaren słonecznika
  • 2/3 szklanki pestek dyni

Sposób przygotowania:
Masło utrzyj z cukrem. Dodaj jajko, mąkę, ice tea i proszek do pieczenia. Zmiksuj. Wmieszaj płatki, słonecznik i 1/2 szklanki pestek z dyni. Uformuj spłaszczone kulki i ułóż na natłuszczonej blasze. Posyp resztą pestek (są źródłem cynku, który wpływa na inteligencję). Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas