Ciastka owsiane na drugie śniadanie

Wszystkie składniki przekładamy do miski i wyrabiamy, aż powstanie kleista masa.

Ciastka owsiane na drugie śniadanie
Ciastka owsiane na drugie śniadaniemateriały prasowemateriały prasowe

Składniki:

  • 500 g płatków owsianych górskich
  • 200 g cukru
  • 50 g miodu
  • 125 g masła
  • 2 g proszku do pieczenia (ok pół łyżeczki)
  • 2 jaja
  • 3 łyżki suszonej żurawiny
  • 3 łyżki rodzynek
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 3 łyżki pokrojonych suszonych jabłek
  • 3 łyżki pokrojonych suszonych moreli
  • 2 g cynamonu(ok. pół łyżeczki)

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i wyrabiamy, aż powstanie kleista masa.

2. Dzielimy ciasto na kulki wielkości piłeczki ping-pong-owej , przekładamy na blachę z papierem do pieczenia i rozpłaszczamy delikatnie.

3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni około 20 minut, aż ciasta zbrązowieją.


materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas