Ciastka owsiane na drugie śniadanie
Wszystkie składniki przekładamy do miski i wyrabiamy, aż powstanie kleista masa.
Składniki:
- 500 g płatków owsianych górskich
- 200 g cukru
- 50 g miodu
- 125 g masła
- 2 g proszku do pieczenia (ok pół łyżeczki)
- 2 jaja
- 3 łyżki suszonej żurawiny
- 3 łyżki rodzynek
- 3 łyżki płatków migdałowych
- 3 łyżki pokrojonych suszonych jabłek
- 3 łyżki pokrojonych suszonych moreli
- 2 g cynamonu(ok. pół łyżeczki)
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i wyrabiamy, aż powstanie kleista masa.
2. Dzielimy ciasto na kulki wielkości piłeczki ping-pong-owej , przekładamy na blachę z papierem do pieczenia i rozpłaszczamy delikatnie.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni około 20 minut, aż ciasta zbrązowieją.