Ciastka z bakaliami
Są zdrowe i dodają energii!

Składniki:
- 15 dag płatków owsianych
- 2 banany
- 4 łyżki rodzynek
- 2 łyżki pestek słonecznika
- 2 jajka
- 3 łyżki masła
- 4 łyżki cukru
Przygotowanie:1. Banany umyj, obierz ze skóry, odetnij końcówki, rozgnieć widelcem na mus. Płatki upraż na suchej patelni, wystudź. Banan wymieszaj z płatkami, pestkami słonecznika i rodzynkami.2. Jajka umyj, osusz, oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier, ubij. Dodaj żółtka, dokładnie wymieszaj. Do masy jajecznej dodaj bakalie z bananem, cukier, masło. Dokładnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, kładź na nim po łyżce ciasta, spłaszczaj nożem, piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180° C. Ostudź, przechowuj w pudełku.