​Ciastka z maszynki

Ciastka z maszynki
Ciastka z maszynkimateriały prasowe
Ciastka z maszynki
Ciastka z maszynkimateriały prasowe

Składniki

  • 2½ szklanki mąki orkiszowej jasnej lub pszennej uniwersalnej
  • 3 kopiaste łyżki nierafinowanego pudru trzcinowego
  • 100 g ciekłego oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4-5 łyżek śmietanki kokosowej 12% lub dowolnego mleka roślinnego

Wykonanie:

Porady

Pyszności z roślin, Paweł Ochman
Pyszności z roślin, Paweł OchmanWydawnictwo Znak
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?