Ciastka z piegami

Pieguski własnej roboty smakują najlepiej! Co więcej, przygotujesz je bardzo szybko - wystarczy zaledwie 30 minut.

Ciastka z piegami
Ciastka z piegami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Masło zmiksuj z cukrem na puch. Następnie dodaj jajko i jeszcze chwilę miksuj. Mąkę wymieszaj z sodą i solą, dodaj do masy maślanej, zagnieć ciasto. Czekoladę posiekaj na małe kawałki, dodaj do ciasta, zagnieć razem.

2. Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Układaj je w odstępach na blasze, lekko spłaszczaj. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190ºC i piecz 13-15 min.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas