Ciasto czekoladowe z bakaliami
Rozpływa się w ustach

Składniki
- ciasto
- 4 jajka
- szklanka cukru
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 1,5 tabliczki mlecznej czekolady
- pół kostki masła
- kilka kropli aromatu migdałowego
- pół szklanki mąki
- polewa
- 1/3 szklanki kremówki
- tabliczka mlecznej czekolady
- szczypta papryki chilli
- 2 szklanki migdałów
Sposób przygotowania
1. Zmiksuj jajka z cukrem. Czekolady połam, roztop z masłem, wlej do masy, dodaj aromat i przesianą mąkę. Miksuj. Piecz 30 minut w temp. 180 st. C. 2. Kremówkę podgrzej, dodaj pokruszoną czekoladę i chilli. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Polewą posmaruj ciasto, posyp posiekanymi migdałami.