Reklama

Reklama

Ciasto czekoladowe z bakaliami

Rozpływa się w ustach

Składniki - ciasto

  • 4 jajka
  • szklanka cukru
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1,5 tabliczki mlecznej czekolady
  • pół kostki masła
  • kilka kropli aromatu migdałowego
  • pół szklanki mąki

Składniki - polewa

  • 1/3 szklanki kremówki
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • szczypta papryki chilli
  • 2 szklanki migdałów

Sposób przygotowania

1. Zmiksuj jajka z cukrem. Czekolady połam, roztop z masłem, wlej do masy, dodaj aromat i przesianą mąkę. Miksuj. Piecz 30 minut w temp. 180 st. C. 

2. Kremówkę podgrzej, dodaj pokruszoną czekoladę i chilli. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Polewą posmaruj ciasto, posyp posiekanymi migdałami. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje