Ciasto czekoladowe z owocami

Tak pyszne i delikatne, że trudno się nie skusić!

Ciasto z owocami
Ciasto z owocami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Czekoladę i masło rozpuść. Nie doprowadzaj do wrzenia. Przestudź. Jajka i cukier utrzyj na puszystą, jasną masę. Dodaj mleko, wystudzoną czekoladę, mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj szpatułką tylko do połączenia. Przelej do tortownicy wyłożonej papierem i piecz 40 minut w temp. 180°C. Przed wyjęciem sprawdź patyczkiem, czy ciasto dobrze się wypiekło. 

2. Dwie łyżki masła rozpuść na niewielkim ogniu, wrzuć połamaną czekoladę i mieszaj, aż masa stanie się gładka, a czekolada się rozpuści. Wylej polewę na wierzch ciasta, ułóż owoce.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas