Reklama

Reklama

Ciasto francuskie z szynką i pomidorami

Bardzo łatwe danie!

Czas przyrządzenia: 55 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 30 dag pomidorków koktajlowych
  • 10 dag szynki długodojrzewającej
  • rukola
  • kilka różyczek brokuła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Z ciasta wykrój okrąg. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zawiń brzegi. Piecz 20 minut w temp. 200°C. 

2. Masło wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, natką pietruszki i przyprawami. Na przygotowanym maśle czosnkowym podsmaż pomidorki koktajlowe. 

3. Na upieczonym cieście układaj pomidory, pokrojone w paski plastry szynki, brokuł gotowany 15 minut na parze. Pomidory i brokuł ułóż na cieście gorące. Danie przed podaniem udekoruj rukolą. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje