Ciasto francuskie z szynką i pomidorami
Bardzo łatwe danie!

Składniki
- opakowanie ciasta francuskiego
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- 30 dag pomidorków koktajlowych
- 10 dag szynki długodojrzewającej
- rukola
- kilka różyczek brokuła
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Z ciasta wykrój okrąg. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zawiń brzegi. Piecz 20 minut w temp. 200°C. 2. Masło wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, natką pietruszki i przyprawami. Na przygotowanym maśle czosnkowym podsmaż pomidorki koktajlowe. 3. Na upieczonym cieście układaj pomidory, pokrojone w paski plastry szynki, brokuł gotowany 15 minut na parze. Pomidory i brokuł ułóż na cieście gorące. Danie przed podaniem udekoruj rukolą.