Rozpływa się w ustach i prawie nie ma ości. Polacy rzadko jedzą tę rybę

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Czy warto jeść morszczuka?
Czy warto jeść morszczuka?Iakov Filimonov123RF/PICSEL

Morszczuk - co to za ryba i skąd pochodzi?

Delikatna ryba (prawie) bez ości

Filet rybny posypany czarnym sezamem, ułożony na plasterkach cytryny, z dodatkiem listka świeżej natki pietruszki i liścia sałaty w tle.
Morszczuka można podawać na wiele różnych sposobów. Pasuje m.in. do wykwintnych dańIakov Filimonov123RF/PICSEL

Czy morszczuk jest zdrowy?

Zobacz również:

Ryba dobra dla serca i mózgu

Czy morszczuk jest dobry na odchudzanie?

Soczysty i delikatny. Okoń morski w kuchni Martina CastroPolsatPolsat