Ciasto kokosowo-ananasowe

Ciasto kokosowe
Ciasto kokosowe123RF/PICSEL

Składniki

- biszkopt

  • 3 duże jajka (osobno żółtka i białka)
  • 80 g - 100 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 100 g mąki pszennej
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

- krem

  • 1 puszka ananasa w zalewie
  • 250 ml mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 4 żółtka
  • 200 g masła

- kokosowa beza

  • 4 białka
  • 150 g cukru kryształu
  • 150 g wiórków kokosowych
  • Do nasączenia: 130ml wody, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?