Ciasto "kubusiowe"

Ciasto "kubusiowe"
Ciasto "kubusiowe"materiały prasowe

Składniki

na ciasto

  • 200 g pełnoziarnistej mąki gryczanej
  • 100 g mąki jaglanej
  • 100 g mąki ryżowej
  • 30 g zmielonego złocistego siemienia lnianego
  • 50 g ksylitolu
  • 580 g owocowo-warzywnego purée
  • 4 łyżki płynnego miodu lub syropu daktylowego bądź klonowego
  • 4 łyżki oleju kokosowego, roztopionego i ostudzonego
  • po 1/3 łyżeczki goździków oraz imbiru
  • 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia

na purée

  • 2 jabłka (waga 300 g, po obraniu i oczyszczeniu 200 g)
  • 5 marchewek (waga 400 g, po obraniu 300 g)
  • 1 banan (waga po obraniu 150 g)
Okładka książki
Okładka książkimateriały prasowe
Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?