Ciasto marchewkowe z polewą

Najlepiej smakuje jesienią!

Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe123RF/PICSEL

1. Marchew obierz, zetrzyj. Rodzynki zalej wrzątkiem, odstaw. Orzechy posiekaj. Jajka utrzyj z olejem. Dodaj mąkę, proszek, sodę, cukier, sól, przyprawę do piernika. Wymieszaj.

2. Rodzynki osącz, obtocz w mące. Do masy dodaj marchew, rodzynki, 3/4 orzechów. Wymieszaj. Wlej w formę. Piecz przez 40 minut w 180°C. W garnku rozpuść masło, wsyp cukier i gotuj mieszając aż zgęstnieje. Wlej śmietanę, gotuj 3 minuty. Polej wierzch ciasta, posyp orzechami.

Co warto zjeść rano?INTERIA.PL
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas