Ciasto migdałowe ze śliwkami

Ciasto ze śliwkami
Ciasto ze śliwkami123RF/PICSEL

Składniki

  • 8–10 śliwek
  • sok z 1 pomarańczy i skórka z 1/2 pomarańczy
  • 80 g brązowego cukru
  • 250 g miękkiego masła
  • 250 g cukru
  • 4 duże jajka
  • sok z 1 cytryny i skórka z 1/2 cytryny
  • 140 g greckiego jogurtu
  • 200 g mielonych migdałów
  • 200 g kaszki kukurydzianej
  • 100 g mąki pszennej
  • 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • cukier puder

Sposób przygotowania

Szybkie i pyszne ciasto z kruszonkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Show
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?