Ciasto na oleju z malinami
Pyszne i lekko wilgotne ciasto z malinami zasmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Niestety, ma jedną wadę - znika błyskawicznie!

Składniki
- 4 jajka
- po 1 szkl. cukru, mleka i oleju
- 1 op. cukru waniliowego
- 3 szkl. mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 szkl. malin
- tłuszcz i bułka tarta do formy
12 porcji
Sposób przygotowania:
1. Całe jajka zmiksuj starannie z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej miksując, dodawaj partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz mleko i olej. Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem, wysyp bułką tartą.
2.Ciasto przelej do formy. Posyp opłukanymi i osączonymi na papierowym ręczniku kuchennym malinami. Wstaw do piekarnika. Piecz 45-50 min w 170°C. Dowolnie ozdób.