Reklama

Ciasto ucierane ze śliwkami

Pachnie i smakuje wspaniale!

Składniki

  • 200 g mąki pszennej
  • 200 g cukru
  • 150 g masła
  • 80 ml mleka
  • 3 jaja
  • 1 duże jabłko
  • 10 śliwek kalifornijskich
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • bułka tarta do obsypania formy

Sposób przygotowania

Masło roztop w rondelku na średnim ogniu. W misce zmiksuj ze sobą cukier wraz z jajkami. Następnie do masy jajecznej dodaj mąkę, mleko, proszek do pieczenia. Połącz wszystko w jednolitą masę i wylej na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę. Na wierzchu ułóż połówki śliwek kalifornijskich i kawałki jabłek. Ciasto piecz w 180 stopniach przez ok. 50 minut. 

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy