Ciasto z awokado i bazylią

Ciasto z awokado i bazylią, przepis Sary la Fountain
Ciasto z awokado i bazylią, przepis Sary la Fountainmateriały prasowe

Składniki

na spód ciasta

  • 250 g herbatników pełnoziarnistych (jak ciastka digestive)
  • 100 g masła

Składniki

na masę

  • odrobina wody
  • 6 listków żelatyny
  • 300 ml jogurtu
  • 200 g serka wiejskiego
  • 100 g cukru
  • pęczek bazylii
  • sok z jednej limonki
  • 2 awokado
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 1/2 - 1 łyżeczki wanilii

Składniki

do dekoracji

  • 2 limonki
  • świeże liście bazylii
  • świeże liście mięty
  • truskawki

Sposób przygotowania:

Zmysłowe smaki: Jak obrać i jeść awokadoZmysłowe smakiInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?