Ciasto z kremem i sezonowymi owocami

Pyszne!

Ciasto bezowe
Ciasto bezowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. 100 ml wody zagotuj z cukrem. Z laski wanilii zeskrob miąższ. Białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając, powoli dodawaj syrop i wanilię. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Szprycą lub rękawem cukierniczym nanieś pianę na spód i boki tortownicy. Wstaw ją do piekarnika, rozgrzanego do temp. 140°C, piecz przez około 50 minut. Potem powoli wystudź. 

2. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym, wsyp wiórki kokosowe, wymieszaj. Bezę wypełnij kremem, umytymi i osuszonymi owocami. Schłodź w lodówce.

Biszkoptowy torcik z kremem i galaretkąInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas