Ciasto z kremem i sezonowymi owocami
Pyszne!

Składniki
- Beza:
- 4 białka
- szklanka cukru pudru
- laska wanilii
- szczypta soli
- Krem:
- 2 pojemniczki śmietany kremówki
- szklanka wiórków kokosowych
- opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
- wybrane owoce
10 porcji
Sposób przygotowania
1. 100 ml wody zagotuj z cukrem. Z laski wanilii zeskrob miąższ. Białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając, powoli dodawaj syrop i wanilię. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Szprycą lub rękawem cukierniczym nanieś pianę na spód i boki tortownicy. Wstaw ją do piekarnika, rozgrzanego do temp. 140°C, piecz przez około 50 minut. Potem powoli wystudź. 2. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym, wsyp wiórki kokosowe, wymieszaj. Bezę wypełnij kremem, umytymi i osuszonymi owocami. Schłodź w lodówce.