Ciasto z kremem malinowym
Krem malinowy ma wyjątkowy smak. Z biszkoptem komponuje się świetnie.

Składniki
- 30 dag malin (mrożonych),
- 4 jajka, szczypta soli,
- 22,5 dag cukru,
- 10 dag mąki,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 puszka brzoskwiń,
- 4 łyżeczki żelatyny,
- 40 dag śmietany kremówki,
- 2 łyżki cukru pudru,
- 2 łyżeczki mielonych orzeszków pistacjowych
1. Maliny przełożyć na sitko, pozostawić w pokojowej temperaturze do rozmrożenia. Białka ubić ze szczyptą soli i 10 dag cukru. Dodać żółtka, dobrze wymieszać. Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia wsypać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Ciasto rozsmarować na wyłożonej pergaminem płaskiej blasze. Piec 10 minut w 200°C. Upieczony biszkopt przełożyć na posypaną cukrem ściereczkę. Usunąć papier pergaminowy i razem ze ściereczką zrolować. Odłożyć do wystudzenia.
2. Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić na cienkie cząstki. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuścić, podgrzewając na małym ogniu. Maliny zmiksować z 12,5 dag cukru, przetrzeć przez sitko, wymieszać z żelatyną. Ubić na sztywno 25 dag śmietany i połączyć z tężejącym musem malinowym.
3. Biszkopt rozwinąć. Posmarować kremem malinowym. Na nim rozłożyć cząstki brzoskwiń i ponownie zwinąć. Roladę wstawić do lodówki na 3 godziny.
4. Resztę śmietany ubić na sztywno, przełożyć do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki. Mocno schłodzić. Schłodzoną roladę oprószyć cukrem pudrem, udekorować rozetkami śmietany wyciśniętymi ze szprycy. Posypać mielonymi pistacjami.