Ciasto z kruszonką i owocami
Najlepiej smakuje na ciepło!

Składniki
- spód
- 30 dag mąki
- 20 dag masła
- 10 dag cukru
- 2 żółtka
- masa
- litr mleka
- 2 budynie waniliowe
- szklanka kaszy manny
- 2/3 szklanki cukru
- 20 dag śmietany 18 proc.
- 3 jajka
- owoce
Sposób przygotowania
1. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, cukier. Zagnieć ciasto, schłodź. Ugotuj budyń z manną. 2. Część ciasta rozwałkuj i wyłóż nim formę. Piecz 20 minut w temp. 180 st. C. Owoce (brzoskwinie, jabłka lub inne) pokrój na plastry. Masę budyniową zmiksuj z jajkami i śmietaną. Dodaj brzoskwinie i wymieszaj. Wyłóż ją na spód. 3. Na wierzch zetrzyj resztę ciasta. Piecz 40 minut w temp. 180 st. C.