Reklama

Reklama

Ciasto z kruszonką i owocami

Najlepiej smakuje na ciepło!

Składniki - spód

  • 30 dag mąki
  • 20 dag masła
  • 10 dag cukru
  • 2 żółtka

Składniki - masa

  • litr mleka
  • 2 budynie waniliowe
  • szklanka kaszy manny
  • 2/3 szklanki cukru
  • 20 dag śmietany 18 proc.
  • 3 jajka
  • owoce

Sposób przygotowania

1. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, cukier. Zagnieć ciasto, schłodź. Ugotuj budyń z manną. 

2. Część ciasta rozwałkuj i wyłóż nim formę. Piecz 20 minut w temp. 180 st. C. Owoce (brzoskwinie, jabłka lub inne) pokrój na plastry. Masę budyniową zmiksuj z jajkami i śmietaną. Dodaj brzoskwinie i wymieszaj. Wyłóż ją na spód. 

3. Na wierzch zetrzyj resztę ciasta. Piecz 40 minut w temp. 180 st. C. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje