Ciasto z kruszonką i owocami

Najlepiej smakuje na ciepło!

Ciasto z kruszonką
Ciasto z kruszonką123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, cukier. Zagnieć ciasto, schłodź. Ugotuj budyń z manną. 

2. Część ciasta rozwałkuj i wyłóż nim formę. Piecz 20 minut w temp. 180 st. C. Owoce (brzoskwinie, jabłka lub inne) pokrój na plastry. Masę budyniową zmiksuj z jajkami i śmietaną. Dodaj brzoskwinie i wymieszaj. Wyłóż ją na spód. 

3. Na wierzch zetrzyj resztę ciasta. Piecz 40 minut w temp. 180 st. C.

Szybkie i pyszne ciasto z kruszonkąInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas