Reklama

Reklama

Co do chleba na śniadanie?

Pasty własnej roboty! Z warzyw, fasoli, orzechów czy pestek. Z dodatkiem aromatycznych przypraw i świeżych ziół są idealnym dodatkiem do kanapek.

Pasta słonecznikowa z curry

Składniki

  • 200 g pestek słonecznika
  • sok z 2 cytryn
  • łyżka octu jabłkowego
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • cebula
  • 1 i 1/2 łyżeczki curry
  • 1/2 szklanki oleju
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • sól, cukier

Sposób przygotowania

1. Pestki słonecznika zalej wrzątkiem i odstaw na dwie godziny. Cebulę posiekaj i zrumień na oleju. Pod koniec smażenia dodaj curry. Mieszaj, aby curry się nie przypaliło. Połącz cebulę z pestkami. Dodaj ocet i sok z jednej cytryny, przecier i resztę oleju. Zmiksuj całość, jeśli pasta wyjdzie za gęsta, dolej wody. 

2. Przypraw pastę solą, cukrem i resztą soku z cytryny. Ananasa pokrój i wymieszaj z pastą. Wstaw do lodówki na kilka godzin, aby smaki się wymieszały.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje