Co zrobić, by ser dłużej zachował świeżość?

<p>Ser to jeden z najpopularniejszych produkt&oacute;w spożywczych na całym świecie. Bez niego nie byłoby pizzy i zapiekanek, kanapki wyglądałyby dość mizernie, a wino nie smakowałoby tak dobrze. Na rynku dostępnych jest wiele gatunk&oacute;w: gouda, edam, emmentaler, cheddar, parmezan, gorgonzola, brie&hellip; Smakosze ser&oacute;w mają w czym wybierać. Aby jednak dłużej cieszyć się ich świeżością, należy przechowywać sery w odpowiedni spos&oacute;b. Kilka prostych wskaz&oacute;wek z pewnością pomoże zapobiec sytuacji, kiedy nieświeży ser musi wylądować w koszu. Oto one:</p>

article cover
© Photogenica

Precz z plastikową folią

© Photogenica

Nie za dużo, nie za mało powietrza

© Photogenica

Czas przechowywania

© Photogenica
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas