Reklama

Coleslaw po polsku

Smakowita wariacja na temat najpopularniejszej surówki obiadowej na świecie. Pasuje do różnego rodzaju mięs i wzbogaci każde danie.

Składniki

  • kawałek młodej kapusty
  • pół puszki kukurydzy
  • 1 marchewka
  • natka pietruszki
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 2-3 łyżki oliwy lub oleju z pestek winogron
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz ziołowy

1. Szatkujemy nożem kapustę, ścieramy na tarce marchewkę. 

2. Do salaterki wkładamy poszatkowaną kapustę, dodajemy startą marchewkę, wsypujemy kukurydzę, polewamy oliwą/olejem. Następnie drobno siekamy pietruszkę, wsypujemy ją do salaterki. Na koniec dodajemy sok cytrynowy, przyprawy i wszystko mieszamy.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy