Reklama

Reklama

Crumble z jabłkiem i bananami

Czyli owoce pod kruszonką

Składniki:

  • 2 czubate szkl. mąki pszennej
  • 2/3 szkl. cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 15 dag masła
  • 3 łyżki mielonych migdałów
  • 3 duże jabłka
  • 2 banany
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • trochę tłuszczu do posmarowania foremek
  • ew. cukier puder do posypania

Przygotowanie:

1. Jabłka umyj, wytrzyj, obierz ze skórki, wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Banany obierz, pokrój w plasterki. Owoce wymieszaj z cukrem i płatkami migdałowymi.

Reklama

2. Do miski przesiej mąkę. Dodaj masło. Wsyp cukier i cukier waniliowy oraz mielone migdały. Wymieszaj mikserem, a potem zagnieć, uformuj kulę.

3. Natłuść 4 foremki.  Na spodach foremek rozłóż owoce. Zetrzyj na nie przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz przez ok. 30 minut.


Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy