Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pomidorami

Aktualizacja

Potrzebujesz prostego przepisu na szybki obiad? Cukinia faszerowana to odpowiedź, której szukasz. Jest to doskonałe danie obiadowe, które posmakuje wszystkim. Cukinia faszerowana to hit sezonu.

Cukinia faszerowane mięsem mielonym zdobywa coraz więcej fanów
Cukinia faszerowane mięsem mielonym zdobywa coraz więcej fanówPICSEL123123RF/PICSEL

Cukinia faszerowana - przygotowanie


1. Umyj cukinię, nie obieraj. Przekrój na pół wzdłuż i łyżeczką wydrąż środek.

2. Posiekaj drobno cebulkę i podsmaż na oleju, aż się zeszkli. Dodaj mięso i smaż razem, aż zmieni kolor.

3. Dodaj drobno posiekany czosnek, pomidory z puszki i przyprawy. Wymieszaj i smaż na dużym ogniu, aż płyn odparuje i całość zgęstnieje.

4. Przełóż farsz do wydrążonych cukinii, posyp serem i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz ok. 20 minut.

Poznaj też inne przepisy na faszerowane warzywa i inne dania:

Zobacz też:

"Ewa gotuje": Majonezy smakowePolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas