Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pomidorami
Potrzebujesz prostego przepisu na szybki obiad? Cukinia faszerowana to odpowiedź, której szukasz. Jest to doskonałe danie obiadowe, które posmakuje wszystkim. Cukinia faszerowana to hit sezonu.
Cukinia faszerowana - przygotowanie
1. Umyj cukinię, nie obieraj. Przekrój na pół wzdłuż i łyżeczką wydrąż środek.
2. Posiekaj drobno cebulkę i podsmaż na oleju, aż się zeszkli. Dodaj mięso i smaż razem, aż zmieni kolor.
3. Dodaj drobno posiekany czosnek, pomidory z puszki i przyprawy. Wymieszaj i smaż na dużym ogniu, aż płyn odparuje i całość zgęstnieje.
4. Przełóż farsz do wydrążonych cukinii, posyp serem i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz ok. 20 minut.
Poznaj też inne przepisy na faszerowane warzywa i inne dania:
Zobacz też: