Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pomidorami
Potrzebujesz prostego przepisu na szybki obiad? Cukinia faszerowana to odpowiedź, której szukasz. Jest to doskonałe danie obiadowe, które posmakuje wszystkim. Cukinia faszerowana to hit sezonu.
1. Umyj cukinię, nie obieraj. Przekrój na pół wzdłuż i łyżeczką wydrąż środek.
2. Posiekaj drobno cebulkę i podsmaż na oleju, aż się zeszkli. Dodaj mięso i smaż razem, aż zmieni kolor.
3. Dodaj drobno posiekany czosnek, pomidory z puszki i przyprawy. Wymieszaj i smaż na dużym ogniu, aż płyn odparuje i całość zgęstnieje.
4. Przełóż farsz do wydrążonych cukinii, posyp serem i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz ok. 20 minut.
Poznaj też inne przepisy na faszerowane warzywa i inne dania:
Faszerowane pieczarki
Faszerowane jajka
Zobacz też: