Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane to doskonały pomysł na pyszne i pięknie podane lekkie danie. Przygotowuje się je w miarę szybko, smakują praktycznie każdemu. Pieczarki faszerowane zapieczone w piekarniku są także przekąską lub dodatkiem do obiadu.

Pieczarki faszerowane wyglądają pięknie i doskonale smakują
Pieczarki faszerowane wyglądają pięknie i doskonale smakująINTERIA.PL

Pieczarki faszerowane - przygotowanie

1. Pieczarki opłukać pod wodą, odciąć nóżki. Kapelusze odłożyć, nóżki drobno posiekać i podsmażyć  na maśle.

2. W misce wymieszać serek kremowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, starty parmezan. Masę przyprawić solą i pieprzem.

3. Do każdego kapelusza nakładać czubatą łyżeczkę masy, nadziane pieczarki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać 20 minut w 180 stopniach przy grzaniu góra-dół. Podawać na ciepło.

Poznaj też inne przepisy na faszerowane warzywa i inne dania:

Zobacz też:

Przepis na pieczarki faszerowaneInteria Kulinaria
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas