Pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane to doskonały pomysł na pyszne i pięknie podane lekkie danie. Przygotowuje się je w miarę szybko, smakują praktycznie każdemu. Pieczarki faszerowane zapieczone w piekarniku są także przekąską lub dodatkiem do obiadu.
Pieczarki faszerowane - przygotowanie
1. Pieczarki opłukać pod wodą, odciąć nóżki. Kapelusze odłożyć, nóżki drobno posiekać i podsmażyć na maśle.
2. W misce wymieszać serek kremowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, starty parmezan. Masę przyprawić solą i pieprzem.
3. Do każdego kapelusza nakładać czubatą łyżeczkę masy, nadziane pieczarki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać 20 minut w 180 stopniach przy grzaniu góra-dół. Podawać na ciepło.
Poznaj też inne przepisy na faszerowane warzywa i inne dania:
Zobacz też: