Reklama

Reklama

Cukinia z bakłażanem i frytkami

Sezonowy przepis na nadziewane cukinie.

Składniki:


  • 2 średniej wielkości cukinie,
  • bakłażan,
  • pomidor,
  • pojedynczy filet z kurczaka,
  • pół kostki sera feta,
  • 3 średniej wielkości ziemniaki,
  • przyprawa Kucharek,
  • sól, pieprz,
  • przyprawa do kurczaka,
  • przyprawa do frytek i ziemniaków,
  • olej.

Sposób przygotowania:

Reklama

Cukinie umyj, osusz, przekrój na pół. Wydrąż miąższ, oprósz przyprawą Kucharek, ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Z bakłażana wydrąż pestki, pokrój, posyp solą, odstaw. Po 30 min opłucz. Obsmaż pokrojone mięso, dodaj bakłażana, cukinię, pomidor. Farsz przypraw, napełnij nim połówki cukinii.

Ziemniaki drobniutko pokrój i obsmaż na oleju. Na napełnionych farszem połówkach cukinii ułóż kawałki sera oraz ziemniaki.

Oprósz przyprawą do frytek. Zapiekaj pod przykryciem 60 min w temp. 180°C.

Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza Zdroju

Dowiedz się więcej na temat: cukinia | ziemniaki | agata | przepis | bakłażan

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje