Cukinia z kozim serem

Połączenie idealne, zwłaszcza gdy dodamy tymianek. Tak przyrządzoną cukinię można również grillować, pamiętając jednak, że ser kozi dodajemy dopiero po obustronnym zgrillowaniu.

fot. archiwum prywatne Katarzyny Bosackiej
fot. archiwum prywatne Katarzyny Bosackiejmateriały prasowe

Przygotowanie:

Cukinię myjemy, kroimy w skośne plastry, solimy, skrapiamy oliwą, posypujemy suszonym tymiankiem.

Grillujemy lub pieczemy 15 minut w 160 stopniach. Ser mieszamy ze świeżym tymiankiem i posiekanymi suszonymi pomidorami.

Po zdjęciu cukinii z grilla smarujemy ją masą serową i podajemy.

Przepis pochodzi z najnowszej książki Katarzyny Bosackiej, której więcej przeczytasz tutaj!

***

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Nugat orzechowyPolsat
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas