Reklama

Reklama

Cukinia z kozim serem

Połączenie idealne, zwłaszcza gdy dodamy tymianek. Tak przyrządzoną cukinię można również grillować, pamiętając jednak, że ser kozi dodajemy dopiero po obustronnym zgrillowaniu.

Składniki

  • 1-2 cukinie
  • szczypta soli
  • kilka łyżek oliwy
  • świeży i suszony tymianek
  • kilka łyżek śmietankowego serka koziego do smarowania pieczywa
  • kilka suszonych pomidorów

Przygotowanie:

Reklama

Cukinię myjemy, kroimy w skośne plastry, solimy, skrapiamy oliwą, posypujemy suszonym tymiankiem.

Grillujemy lub pieczemy 15 minut w 160 stopniach. Ser mieszamy ze świeżym tymiankiem i posiekanymi suszonymi pomidorami.

Po zdjęciu cukinii z grilla smarujemy ją masą serową i podajemy.

Przepis pochodzi z najnowszej książki Katarzyny Bosackiej, której więcej przeczytasz tutaj!

***

Zobacz także:

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Katarzyna Bosacka | cukinia | kozi ser

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje