Reklama

Reklama

Cukiniowe ruloniki z serem

Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna przekąska

Składniki dla: 8 porcji

Składniki

  • 2 większe cukinie
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 korniszony
  • 10 dag serka śmietankowego
  • sól, pieprz
  • 8 łodyżek szczypiorku
  • listki natki do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Cukinie wyszoruj, pozostaw ze skórką. Ostrym nożem (najlepiej szczelinowym) wykrój osiem cienkich podłużnych plastrów. Wrzuć je na osolony wrzątek, krótko zblanszuj. Wyjmij na sito, osącz i ostudź. 

2. Strąk papryki opłucz i osusz, przekrój na połówki. Usuń gniazdo nasienne. Miąższ paprykowy posiekaj w drobną kosteczkę. Obierz i poszatkuj cebulę. Korniszony pokrój w kostkę. Posiekane warzywa wymieszaj z serkiem. Dopraw farsz do smaku solą oraz pieprzem. 

3. Łodyżki szczypiorku przelej wrzątkiem. Plastry cukinii smaruj farszem, zwiń roladki. Ustaw je pionowo na talerzu, obwiąż szczypiorkiem. Ozdób natką.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje