Cukiniowe ruloniki z serem
Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna przekąska

Składniki
- 2 większe cukinie
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 2 korniszony
- 10 dag serka śmietankowego
- sól, pieprz
- 8 łodyżek szczypiorku
- listki natki do dekoracji
8 porcji
Sposób przygotowania
1. Cukinie wyszoruj, pozostaw ze skórką. Ostrym nożem (najlepiej szczelinowym) wykrój osiem cienkich podłużnych plastrów. Wrzuć je na osolony wrzątek, krótko zblanszuj. Wyjmij na sito, osącz i ostudź. 2. Strąk papryki opłucz i osusz, przekrój na połówki. Usuń gniazdo nasienne. Miąższ paprykowy posiekaj w drobną kosteczkę. Obierz i poszatkuj cebulę. Korniszony pokrój w kostkę. Posiekane warzywa wymieszaj z serkiem. Dopraw farsz do smaku solą oraz pieprzem. 3. Łodyżki szczypiorku przelej wrzątkiem. Plastry cukinii smaruj farszem, zwiń roladki. Ustaw je pionowo na talerzu, obwiąż szczypiorkiem. Ozdób natką.