Curry na świeżo z boczniakami, cukinią i kalarepą

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Składniki

  • 5-6 dużych boczniaków
  • 2 mniejsze kalarepy, mogą być w różnych kolorach
  • 1 średnia cukinia
  • 1-2 marchewki
  • korzeń pietruszki
  • 2-3 ogórki gruntowe
  • pestki z owocu granatu
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • szczypta soli wędzonej
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu
  • szklanka gęstego mleka kokosowego
  • olej kokosowy do smażenia lub masło klarowane

Składniki

  • świeże curry:
  • 2 grubsze końcówki trawy cytrynowej
  • 1 limonka
  • papryczka chilli zielona, bez pestek najlepiej połowa małej
  • 5 cm kawałek świeżego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka syropu imbirowego lub klonowego
  • pęczek świeżej kolendry (liście)
  • łyżka oleju kokosowego

Sposób przygotowania

Jak zrobić kurczaka curry?Interia KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?