Curry z kalafiora

Curry to idealna przyprawa na jesienne i zimowe chłody. Mięsnym daniom nadaje głęboki smak. Można ją dodawać do koktajli, warzyw, a nawet do owsianki. Najlepiej kupować ją w sklepie z orientalną żywnością - wtedy ma najpełniejszy smak i aromat.

Curry z kalafiora
Curry z kalafioramateriały prasowe

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i chwilę smażyć. Dodać curry, pomidor, ciecierzycę i kalafior, koncentrat pomidorowy oraz mleczko kokosowe.

Przykryć i gotować przez 20 minut na małym ogniu.

Na koniec doprawić solą i pieprzem, posypać posiekanymi listkami mięty.

Przepis pochodzi z książki "Kuchnia najedzonych dziewczyn":

Okładka książki "Dieta najedzonych dziewczyn"
Okładka książki "Dieta najedzonych dziewczyn"materiały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas