Reklama

Reklama

Czas na chłodniki

Masz ochotę na zdrową ochłodę w upalne dni? Postaw na zimne warzywne zupy na maślance i jogurcie. Nasycą na długo i jednocześnie pomogą w utrzymaniu zgrabnej sylwetki.

Ziołowy z kuminem

Składniki

  • 3 ogórki sałatkowe
  • po 1/2 pęczka koperku i szczypiorku
  • po 5 gałązek mięty i bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 szkl. gęstego jogurtu
  • 2 dymki
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 szkl. bulionu warzywnego
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 spore szczypty kuminu
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przygotowania

Ogórki umyj, wytrzyj, obierz i pokrój w cienkie słupki. Odciśnij sok. Koperek, szczypiorek, miętę i bazylię opłucz, osusz, posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dymki oczyść, pokrój na kawałeczki. Do miseczki wrzucić połowę rozdrobnionych składników, dodaj kumin i sok z cytryny. Zalej bulionem i jogurtem. Zmiksuj. Dodaj resztę warzyw i ziół. Przypraw solą i pieprzem. Schładzaj 2 godziny. Podawaj z jajkami pokrojonymi na cząstki.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje