Reklama

Reklama

Czekolada na gorąco

Doskonale smakuje, a ponieważ dodatkowo rozgrzewa, tym bardziej warto ją przygotować, by umilić sobie chłodny, jesienny wieczór.

Składniki

  • 1 niecała tabliczka mlecznej czekolady (bez jednego paska)
  • 1/4 tabliczki gorzkiej czekolady (min. 70 proc.)
  • bita śmietana (opcjonalnie)
  • 2 łyżki stołowe syropu pomarańczowego
  • 200 ml śmietany 30 proc.
  • 200 ml mleka

Mleko i śmietanę wlewamy do rondelka, zagotowujemy. Dodajemy połamane na mniejsze części czekolady i syrop, gotujemy ok. 15 min. często mieszając.

Gdy czekolada zgęstnieje, przelewamy ją do szklanek, jeśli chcemy, dekorujemy dodatkowo bitą śmietaną.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje