Reklama

Reklama

Czekolada z solą morską

Praliny domowej roboty


Reklama

Składniki na 4 porcje:

  • 180 g śmietany kremówki
  • 600 g gorzkiej kuwertury
  • 2 łyżki soli morskiej

  Przygotowanie:

Formę (22x22 cm) natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Śmietanę zagotować, zdjąć z ognia, dodać posiekaną kuwerturę i mieszać nad gorąca kąpielą, aż kuwertura się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wlać do formy, wyrównać, posypać solą morską i wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Czekoladę wybić z formy i pokroić nożem na 18 prostokątów (2,5 x11 cm)

Dowiedz się więcej na temat: czekolada | praliny

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje