Czekoladowa rolada "Mozart"

Taka rolada smakuje doskonale.
Taka rolada smakuje doskonale. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 10 dag pistacji
  • 20 dag twardego kremu czekoladowo-orzechowego
  • 200 ml mleka
  • 3 jajka
  • 30 dag masy marcepanowej
  • 7,5 dag cukru
  • szczypta soli
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 łyżka wiśniówki
  • 5 dag mąki pszennej
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 60 dag śmietany kremówki
  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • 1 torebka polewy czekoladowej

Sposób przygotowania:

Życie na Gorąco
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?