Reklama

​Czekoladowe ciastka z lodami

Przepis Sary La Fountain. Składniki na 4-6 porcji.

Składniki

  • 225 g masła
  • 100 ml cukru
  • 200 ml brązowego cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 500 ml mąki
  • 300 g ciemnej czekolady
  • 70-100 ml orzechów włoskich
  • 1 l lodów waniliowych

Przygotowanie:

Utrzyj masło z cukrem do kremowej konsystencji. Dodaj jajka i wanilię.

Zmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy.

Posiekaj czekoladę, orzechy i wmieszaj do ciasta.

Łyżką nakładaj porcje ciasta na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piecz w 180 st. C przez 15- 20 minut.

Podawaj z lodami waniliowymi.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.


INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL