Czekoladowe słodkości

Rolada czekoladowa
Rolada czekoladowa123RF/PICSEL

Rolada biszkoptowa

Składniki

  • 4 jajka
  • po 100 g cukru, mąki i mlecznej czekolady
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 5 dag gorzkiej czekolady
  • po 1 op. cukru wanil. i mascarpone
  • 5 łyżek nutelli
  • 30 g masła

Sposób przygotowania

Biszkoptowy torcik z kremem i galaretkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Brownie
Brownie123RF/PICSEL

Brownie z malinami

Składniki

  • po 200 g gorzkiej czekolady i masła
  • 1 i 3/4 szkl. brązowego cukru
  • 4 jajka
  • 1 i 1/3 szkl. mąki
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 1 szkl. mrożonych malin
  • sól
12 porcji

Sposób przygotowania

Przepis na bezglutenowe brownieInteria KulinariaInteria Kulinaria
Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na