Reklama

Reklama

Czekoladowe słodkości

Rolada biszkoptowa

Składniki

  • 4 jajka
  • po 100 g cukru, mąki i mlecznej czekolady
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 5 dag gorzkiej czekolady
  • po 1 op. cukru wanil. i mascarpone
  • 5 łyżek nutelli
  • 30 g masła


Sposób przygotowania

Reklama

Białka ubij na sztywno. Partiami dodawaj cukier, cukier waniliowy, mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, żółtka i startą gorzką czekoladę. Ciasto wylej na płaską, pokrytą pergaminem blaszkę. Piecz 12-15 min w 180 st. C. Ciepły biszkopt przełóż na ściereczkę (usuń pergamin), zroluj razem z nią. Mascarpone zmiksuj z nutellą. Rozwiń ostudzoną roladę, posmaruj kremem, ponownie zroluj. Schładzaj 2 godz. Mleczną czekoladę rozpuść z masłem. Polej roladę.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje