Reklama

Reklama

Czekoladowe trufle z migdałami i suszoną żurawiną

Smakują wszystkim!

Składniki:

  • 100 g miękkiego masła         
  • 100 g gorzkiej czekolady         
  • 50 g mlecznej czekolady         
  • 100 g cukru pudru        
  • 100 g żurawiny z sokiem z granatu np. Bakalland      
  • 100 g migdałów np. Bakalland      
  • 75 g orzechów włoskich np. Chandler Bakalland
  • gorzkie kakao do obtoczenia

Przygotowanie:

1. Czekoladę łamiemy na kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej (w miseczce ustawionej na garnku z gotującą się wodą), a następnie lekko studzimy. Masło kroimy w drobną kostkę, ucieramy z cukrem pudrem do uzyskania gładkiej masy. Następnie stopniowo dodajemy po łyżce letniej czekolady. Nie przestajemy miksować aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Do masy dodajemy żurawinę i całość odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. 

2. Ze schłodzonej masy formujemy kulki: nabieramy masę łyżeczką i toczymy w dłoniach, a następnie obtaczamy w kakao, zmieszanym z posiekanymi migdałami i orzechami włoskimi. Gotowe odstawiamy ułożone na talerzu do lodówki.

Reklama

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy