Czekoladowiec

Masz ochotę na rozpływające się w ustach, pyszne czekoladowe ciasto? Wypróbuj ten prosty i szybki przepis! Nie potrzebujesz nawet piekarnika! To aksamitne ciasto zasmakuje każdemu miłośnikowi czekoladowych doznań.

Do przygotowania tego czekoladowego ciasta nie potrzebujesz piekarnika
Do przygotowania tego czekoladowego ciasta nie potrzebujesz piekarnika123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Ciasteczka włóż do woreczka foliowego i pokrusz za pomocą tłuczka do mięsa lub wałka do ciasta. Przesyp do miski. Dodaj rozpuszczone masło, zagnieć. Przygotowaną masą wylep spód i boki tortownicy. 

2. Czekoladę połam na małe kawałki. Włóż do szklanej lub metalowej miski. Ustaw naczynie na garnku z gotującą się wodą i, mieszając, rozpuść czekoladę. Lekko ją ostudź. Do masy serowej dodawaj partiami rozpuszczoną czekoladę, miksuj. Całość dopraw cukrem pudrem. 

3. Masę wyłóż na spód z ciasteczek, wyrównaj wierzch. Odstaw na kilka godzin do lodówki, aby masa stężała. Przed podaniem wierzch sernika udekoruj posiekanymi wafelkami lub czekoladkami i malinami.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas